» Word Lid
  » Geschiedenis
  » Movies in Concert

Dutch Design

Op deze pagina vindt u meer informatie over Dutch Design, de concertreeks van de Koninklijke Biltse Harmonie in 2017. Een muzikaal seizoen dat geheel in het teken staat van het Nederlandse ontwerp van bijvoorbeeld Piet Mondriaan.

zaterdag 7-10: KHO Dutch Design

Dit jaar is het jaar van “De Stijl” omdat het 100 jaar geleden is dat deze kunstgroep is opgericht. Mondriaan richtte in 1917 De Stijl op met Theo van Doesburg. Bart van der Lek, de architect Oud en Gerrit Rietveld sloten zich bij hen aan. Goede kunst is recht en hoekig, vond de internationaal invloedrijke kunstenaarsgroep De Stijl. Dit thema en ook het kleurenpalet zult u terugvinden in het concert op 7 oktober. Het Klein Harmonie Orkest van de Koninklijke Biltse Harmonie zal op 7 oktober haar jaarconcert daar geven onder leiding van Twan Stekelenburg.
Het is in een inspirerende omgeving, in een gebouw dat in reservetijd een nieuwe functie als broedplaats en expositieruimte heeft gekregen. Tussen de kunstobjecten spelen we muziek die breed georiënteerd is op het thema Dutch Design, van Nederlandse klanken tot experimentele muziek en (heel letterlijk) de kleuren die Mondriaan en zijn stijlgenoten gebruikten. Het publiek wordt uitgenodigd om zowel galerie- als concertbezoeker te zijn op deze bijzondere avond.

Hessinggebouw

Waar? Voormalig Hessinggebouw, Utrechtseweg 341, De Bilt
Wanneer? za 7 oktober, zaal open 19:30, begin concert 20:00
Prijs? €5,-; verkoop aan de deur

2016: Movies in Concert

Op deze pagina vindt u meer informatie over Movies in Concert, de concertreeks van de Koninklijke Biltse Harmonie in 2016. Een muzikaal seizoen dat geheel in het teken staat van de film. Bekijk hier onze trailer voor het seizoen 2016! Onderstaand treft u meer informatie aan over de komende concerten en de concerten die reeds zijn geweest.

Al geweest

za 10 sept   ?       WBB            Bigband Music @ The Movies

za 24 sept   19.30  KHO            KHO@TheMovies

za 2 juli  20.30      GHO         Forever Friends                 Vriendenaward uitgereikt!

zo 3 apr  15.00      GHO-KHO    KBH in the Moviezz           Lees meer!

za 30 jan  20.00       MPG           Winterbeats at the Movie   Uitverkocht!

Koninklijke Biltse Harmonie. 1900 - 2017       /       Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt       /             Laatste Update: 16-09-2017