Sfeervol kerstconcert Klein Harmonieorkest

“We wish you a mery Christmas and a happy New Year!” Met dit vrolijke kerstlied werd het jaarlijkse themaconcert van het Klein Harmonieorkest geopend in de st Michaelkerk op zaterdag 17 december.

Uit volle borst zingend (maar ook met de nodige zenuwen) kwamen de  leden van het Klein Harmonieorkest na het openingswoordje van Marja Kooij (secretaris van de vereniging) van achter uit de kerk het toneel op lopen. De muzikale begeleiding werd gespeeld door de fluitgroep.
Vervolgens werd het concert geopend door de enthousiaste openingswoorden van de presentatoren Bas en Maria. De leden van het KHO waren voor deze gelegenheid in feestelijk zwart gekleed en hadden een zelfgemaakte corsage opgespeld. De kerkzaal was sfeervol ingericht met kerstbomen en kerstverlichting.
Onder leiding van Arie Roelofsen kon het publiek luisteren naar een gevarieerd programma dat in het teken stond van klasssiek en kerst. In “Schindler's List” speelde Menno een mooie saxofoonsolo en in “Morgenstimmung” kon het publiek de zon op horen komen in de solo van Marloes op haar dwarsfluit. Deze nummers werden afgewisseld met een aantal bekende kerstliedjes zoals bijv. Mary's Boychild en “Jingle Bells”. Dit laatste werk werd door twee trompettisten en een baritonnist gespeeld. Het publiek en het orkest begonnen spontaan vrolijk mee te zingen. Na “Let it snow” ging het publiek staan en riep “toegift, toegift”! Natuurlijk gaf het Klein Harmonieorkest gehoor aan dit verzoek door nog een keer “I'm dreaming of a white Christmas” te spelen.