Geledingen

Opleidingen

Voor beginnende blaas- en slagwerkleerlingen heeft de KBH een opleidingstraject ontwikkeld om leerlingen door te laten stromen naar het Klein en Groot Harmonieorkest of de Melodie Percussiegroep.
Muziek maken is leuk, maar het is nog veel leuker om samen muziek te maken! Het is gezellig, maar je leert er ook erg veel van. Samen repeteren werkt zeer stimulerend.

Word lid van onze vereniging! Onze leden krijgen een HaFaBra korting op het lesgeld bij de Biltse Muziekschool. Deze korting is echt de moeite waard. Leden van onze vereniging kunnen een instrument bij de vereniging huren.

Kom ook repeteren bij:
      • de Startersgroep
      • het Leerlingen Harmonieorkest
      • de Opleidings Melodie Percussiegroep

Blaasinstrumentleerlingen
De startersgroep speciaal bedoeld voor beginnende muzikanten die nog maar een paar maanden les hebben op een blaasinstrument. De startersgroep is een logisch vervolg op de SuperKids en AMV-Kids. Na een jaar stroomt de startersgroep door naar het Leerlingen Harmonieorkest. De volgende startersgroep begint in januari 2018 met repeteren.

Wie: beginnende muzikanten (blaasinstrument)
Wat: leren samenspelen
Wanneer: woensdagmiddag
Waar: Gebouw “De Harmonie”, Jasmijnstraat 6b, De Bilt
Wat kost het: contributie

Het Leerlingen Harmonieorkest is bedoeld voor muzikanten die minimaal een jaar een blaasinstrument bespelen. Als het A diploma (HaFaBra) behaald is, mag de leerling doorstromen naar het Klein Harmonieorkest.
Wie: muzikanten die minimaal 1- 1½  jaar een blaasinstrument bespelen
Wat: leren samenspelen in een orkest
Wanneer:
woensdagmiddag van 15:30 t/m 16:15 uur
Waar:
Gebouw “De Harmonie”, Jasmijnstraat 6b, De Bilt
Wat kost het:
contributie

Joke Firet (docente aan de Biltse Muziekschool) is de dirigente van de startersgroep en het Leerlingen Harmonieorkest.

Lijkt het je wel wat, maar weet je het nog niet zeker? Dan is het mogelijk om eerst een paar gratis proeflessen te volgen. Zo weet je zeker of je het leuk vindt.

Slagwerkleerlingen
Wil je op kleine trom of melodisch slagwerk leren spelen, dan ben je bij de Koninklijke Biltse Harmonie aan het juiste adres! De slagwerkleerlingen worden opgeleid op “kleine trom” via een interne slagwerkopleiding. De slagwerklessen worden individueel of in tweetallen gegeven. De slagwerkleerlingen leren ook spelen op andere slagwerkinstrumenten, zoals: grote trom, marimba's, bekken, conga's, timbales, beatring, drumstel etc.

Thuis oefen je op een zogenaamde “oefenpad”; dat geeft geen geluidsoverlast. Elke slagwerkleerling krijgt deze van de vereniging te leen. Ook krijg je twee trommelstokken. Alle slagwerkleerlingen moeten zelf hun lesboeken aanschaffen.
Tijdens de muziekopleiding staat plezier hebben in het maken van muziek centraal. Daarnaast moet de opleiding voor een leerling uitdagend zijn, hij/zij moet zich kunnen (blijven) ontwikkelen. De opleiding moet leiden tot resultaten in de vorm van het behalen van muziekdiploma's. Het streven is dat elke leerling na 4 jaar het A diploma (HaFaBra) heeft.

Alle leerlingen worden opgeleid conform het raamleerplan HaFaBra-opleidingen. Dit houdt in dat er gestructureerd toegewerkt gaat worden naar een examen d.m.v. het verkrijgen van specifieke kennis en vaardigheden op “kleine trom”.  Alle slagwerkleerlingen ontvangen twee maal per jaar een rapport over de vorderingen.

De lessen worden verzorgd door Jaap Firet op maandagavond en vrijdagavond.

Opleidings Melodie Percussiegroep
Om de slagwerkleerlingen ook in groepsverband te kunnen laten samenspelen en de opstap naar de Melodie Percussiegroep soepeler te laten verlopen, is de Opleidings (Melodie) Percussiegroep opgericht. Op dit moment studeert de OMPG een aantal marsen in, zodat deze leerlingen in het voorjaar mee kunnen gaan spelen in de Marching Band.

Wie: muzikanten die minimaal 1- 1½  jaar een slagwerkinstrument bespelen
Wat:
leren samenspelen in een orkest
Wanneer:
iedere vrijdag van 17:45-18:15
Waar:
Gebouw “De Harmonie”, Jasmijnstraat 6b, De Bilt
Onder leiding van: Jaap Firet

Jaap Firet is in 1999 lid geworden van de Koninklijke Biltse Harmonie, en daarmee al geruime tijd lid van deze bruisende muziekvereniging. Hij is begonnen bij de slagwerkopleiding en het beginnersorkest onder leiding van Arie Roelofsen, en inmiddels speelt hij mee in het Groot Harmonieorkest, de Weathertown Bigband, de Melodie Percussiegroep en de Marchingband. In 2010 is Jaap met veel plezier begonnen met het verzorgen van de slagwerkopleiding binnen de KBH. Naast de opleiding op de KBH verzorgt hij workshops in samenwerking met de Biltse Muziekschool, en heeft hij slagwerkpresentaties gegeven op veel basisscholen in De Bilt/Bilthoven.

» Terug naar Overzicht    » Terug naar Home