Geledingen

Melodie Percussiegroep

Onze Melodie Percussiegroep speelt in een bezetting van snaredrums, marimba's, vibrafoon's en ander melodisch instrumentarium. Deze enthousiaste groep heeft fraaie eigen sound, waarmee zij regelmatig menig luisteraar boeit. De groep is in staat om naast de combinatie-optredens met andere ensembles ook zelfstandig concerten te verzorgen.

De MPG doet regelmatig mee aan landelijk erkende KNFM concoursen of festivals. De groep komt uit in de eredivisie: de hoogste afdeling van de KNFM. Dat de MPG zich kan meten met de besten van Nederland, blijkt wel uit de laatste concoursdeelname. De MPG behaalde 87,5 punten, waarmee zij een felbegeerd wimpel heeft verdiend!

Een goede opleiding is noodzakelijk om het bespelen van een muziekinstrument goed onder de knie te krijgen, de muzikale toekomst van een beginnende muzikant valt of staat met de kwaliteit van de muziekopleiding. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat leerlingen muziek maken met veel enthousiasme en plezier en zich thuis voelen bij onze vereniging. Daarom verozorgen wij speciale slagwerklessen.

De Melodie Percussiegroep geeft regelmatig concerten. Ook speelt de MPG ieder jaar bij de zomerconcerten op landgoed Beerschoten. Kijk in de agenda om te zien wanneer u de MPG kan komen bewonderen!

De Melodie Percussiegroep staat onder leiding van dirigent Arie Roelofsen. Arie (1957) startte in 1969 zijn muzikale carrière als slagwerker. In 1983 werd hij slagwerkinstructeur bij de Bond voor Dirigenten. Vanaf 1975 dirigeerde hij verschillende orkesten o.a. OBK Rhenen, Big Band –Beuningen en drumfanfare Prins Willem Alexander te Elst. Arie is inmiddels 20 jaar verbonden aan de KBH. Arie wordt vaak geroemd om zijn overtuigingskracht. Hij weet als geen ander zijn muzikanten te inspireren en aan te zetten tot thuisstudie. Dat Arie inmiddels zijn sporen heeft verdiend in de muziekwereld blijkt wel uit de vele grote successen die hij behaald heeft met de KBH en met andere verenigingen.

» Terug naar Overzicht    » Terug naar Home

Koninklijke Biltse Harmonie. 1900 - 2017       /       Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt       /             Laatste Update: 16-09-2017