Geledingen

Marchingband

De Marchingband is een groep van circa 50 enthousiaste muzikanten die zich speciaal heeft toegelegd op marsoptredens. Gekleed in strakke kleurrijke uniformen brengen de leden een boeiend en afwisselend muziekrepetroire. Zo speelt de band naast Tradionele Engelse marsen ook moderne, lichte muziek. De krachtige uitstraling gecombineerd met het muzikale niveau maakt de Marchingband een graag geziene gast bij zowel binnen- als buitenlandse evenementen.

Zo had de Marchingband van de KBH in 2002 de eer om de provincie Utrecht te vertegenwoordigen tijdens het koninklijk huwelijk van Willem Alexander en Máxima. In de Amsterdam ArenA speelde de band "Als ik boven op de Dom sta" dat speciaal voor deze gelegenheid was gearrangeerd.

De optredens lopen uiteen van streetparades, bloemencorso's en (historische) optochten tot door bedrijven georganiseerde evenementen. Natuurlijk presenteert de marchingband zich bij optredens in De Bilt en omstreken zoals de jaarlijkse Koningsdag en de avondvierdaagsen. De band wordt ook regelmatig (terug)gevraagd bij optredens met een landelijk karakter.

• Nationale Veteranendag in Den Haag

• Bloemencorso's Lichtenvoorde, Bollenstreek, Vollenhove en Eelde

• 5 mei Vrijheidsdefilé in Wageningen

• Intocht van de Nijmeegse Vierdaagse op de 'Via Gladiola'

• Nederlands Kampioenschap Jachtspringconcours Paleis Soestdijk

• Historische optocht Grand Defilé Apeldoorn

• Koninklijk Apeldoorn Ballongala Paleis Het Loo

• Oranje Taptoe De Bilt "65 jaar bevrijding"

• Streetparade Delft

• Streetparade Bloemencorso Blankenberge (België)

De Marchingband staat onder de enthousiaste leiding van tambour-maître Erik Kooij.

Spelen in de Marchingband is een mooie combinatie van muziek maken, leuke uitstapjes en een belangrijke bron van inkomsten voor de vereniging.

Voor meer informatie of boekingen klik hier.

» Terug naar Overzicht    » Terug naar Home

Koninklijke Biltse Harmonie. 1900 - 2017       /       Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt       /             Laatste Update: 16-09-2017