Geledingen

Klein Harmonieorkest

Volg jij muziekles op een klarinet, trompet, hoorn, saxofoon, bariton, trombone of bijv. slagwerk? En heb je je A diploma? En lijkt het je leuk om samen met anderen muziek te maken in een echt orkest?

Dan is het Klein Harmonieorkest (KHO) echt iets voor jou!

Het Klein harmonieorkest klinkt muzikaal, jong en dynamisch. Alle stukken worden zo gekozen dat het spelen een extra uitdaging is. Daarbij wordt natuurlijk terdege rekening gehouden met de smaak van het publiek. Het Klein Harmonieorkest speelt een zeer gevarieerd repertoire: van Queen (pop) tot Albinoni (barok), van The lights of Europe (mars) tot Sway (mambo). Hierdoor is blaasmuziek leuk om te horen en vooral leuk om te spelen. Dit brengt het Klein Harmonieorkest graag over naar het grote publiek. Vandaar dat er zeer geregeld een concert plaatsvindt. Het KHO doet ieder jaar mee aan het voorjaarsconcert van de KBH en speelt tijdens de zomerconcerten op landgoed Beerschoten. Daarnaast verzorgt het KHO ieder jaar een themaconcert. Zo heeft het KHO afgelopen jaren onder andere een gracieus filmconcert, een spetterend popconcert en een fantastisch dansconcert verzorgd.

In het KHO zitten mensen van allerlei leeftijden en bestaat uit circa 35 muzikanten. Wij repeteren elke vrijdagavond van 18.30 tot 19.45 uur onder leiding van dirigent Twan Stekelenburg. In het KHO leer je je instrument verder kennen en beheersen en natuurlijk leer je ook te samen spelen met anderen. Daarnaast krijg je meer plezier in de muziek als je samen met anderen speelt. Dit is een extra motivatie om te oefenen op je instrument. Meespelen in één van de geledingen én deelnemen aan de muzikale activiteiten van de vereniging is het uiteindelijke doel. Na het KHO kun je bijv. doorstromen naar het Groot Harmonieorkest of naar de Melodie Percussiegroep. Als je een keer een kijkje wilt nemen hoe het er bij ons allemaal aan toe gaat, kom dan een keer op één van onze repetities!

» Terug naar Overzicht    » Terug naar Home