Geledingen

Groot Harmonieorkest

Het circa 85 muzikanten tellende Groot Harmonieorkest verzorgt concerten, zowel binnen als in de buitenlucht. Klassieke en moderne componisten staan op het repertoire met keuzemogelijkheden van symfonische tot populaire muziek. Naast concerten heeft het Groot Harmonieorkest enkele cd's en platen opgenomen. Ook doet het orkest mee aan de landelijke KNFM concoursen. Hier komt zij uit in de hoogste afdeling: de eerste divisie (voorheen vaandelafdeling).

Binnen de eigen gelederen beschikken wij over enkele uitstekende solisten die een afwisselend karakter aan onze concerten geven. Om in het Groot Harmonieorkest te komen wordt minimaal het landelijk erkende HaFa-B diploma gevraagd. Voor sommige instrumentgroepen zelfs het C-diploma. Muzikanten met orkestervaring die niet over de diploma's beschikken maar wel het vereiste niveau hebben mogen auditie doen voor onze dirigent.

Het GHO heeft samengewerkt met beroemde gasten, zoals de concertpianist Rian de Waal en artiesten als Bastiaan Ragas, Danny de Munk, Marco Bakker, Ernst Daniël Smid, Justine Palmelay, Denise Jannah en Laura Fygi. Ook heeft het GHO samengewerkt met onder andere het Westlands Mannenkoor, het Residentiekoor en de Dutch Swing College Band.

Het orkest stond van 2013-2016 onder de inspirerende leiding van dirigent Johan Boonekamp. Op 2 juni 2017 is Vincent van den Bijlaard bij ons begonnen als dirigent. Hij heeft directie, klarinet en theorie der muziek gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ook is hij componist en arrangeur, en is hij als dirigent verbonden aan het conservatorium en de universiteit van Amsterdam.

» Terug naar Overzicht    » Terug naar Home

Koninklijke Biltse Harmonie. 1900 - 2017       /       Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt       /             Laatste Update: 16-09-2017