Geledingen

Geledingen van de KBH

Groot Harmonieorkest

Het circa 85 muzikanten tellende Groot Harmonieorkest speelt op hoog niveau. Het orkest komt uit in de eerste divisie (voorheen vaandelafdeling) van de KNFM, dat is het hoogste niveau in de amateurklasse voor harmonieorkesten. Naast hoge muzikale prestaties staan plezier en gezelligheid ook hoog in het vaandel. De dirigent is Vincent van den Bijlaard.

Klein Harmonieorkest

Het Klein Harmonieorkest klinkt muzikaal, jong en dynamisch. Dit brengen zij dan ook graag over naar het grote publiek. Vandaar dat er zeer geregeld een concert plaats vindt. In het KHO zitten mensen van allerlei leeftijden waarmee je leert samen spelen en je instrument verder leert kennen en beheersen. Meespelen in één van de geledingen én deelnemen aan de muzikale activiteiten van de vereniging is het uiteindelijke doel!

Marchingband

De Marchingband is een groep van circa 50 enthousiaste muzikanten die zich speciaal heeft toegelegd op marsoptredens. Gekleed in strakke kleurrijke uniformen brengen de leden een boeiend en afwisselend muziekrepertoire. Zo speelt de band naast traditionele Engelse marsen ook moderne, lichte muziek. De krachtige uitstraling gecombineerd met het muzikale niveau maakt de Marchingband een graag geziene gast bij zowel binnen- als buitenlandse evenementen.

Weathertown Bigband

Wij zijn de Weathertown Bigband (WBB), een energieke en sprankelende bigband uit de Bilt. In 2008 werd de band opgericht vanuit een vrijblijvend, muzikaal initiatief. Al snel bleek het initiatief steeds serieuzer te worden en ons enthousiasme groeide en groeide. Onze band bestaat voornamelijk uit mensen die de passie voor de jazzmuziek om willen omzetten in muzikale energie. Sinds 2012 geeft Marc van den Bosch op bezielende manier leiding aan de band en stimuleert de bandleden steeds opnieuw om de eigen muzikale grenzen te verleggen.

Melodie Percussiegroep

Onze Melodie Percussiegroep speelt in een bezetting van snaredrums, en melodisch instrumentarium. Deze enthousiaste groep heeft een onderscheidende sound, waarmee zij haar luisteraars boeit. De MPG doet regelmatig mee aan landelijk erkende KNFM concoursen of festivals. De groep komt uit in de eredivisie: de hoogste afdeling van de KNFM. De MPG behaalde bij het laatste concours 87,5 punten, waarmee zij een felbegeerd wimpel heeft verdiend!

SuperKids!

Het doel van SuperKids is om kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met muziek, zang en dans. Dit gebeurt door middel van spelletjes, verhalen en oefeningen die allen betrekking hebben op muziek en beweging. De SuperKids leren de grondbeginselen van muziek door het spelen van gehoor-, geheugen-, concentratie- en reactiespelletjes en door het spelen met en luisteren naar geluiden en klanken. Plezier is daarbij natuurlijk een belangrijk aspect! Bij de SuperKids wordt het enthousiasme voor muziek en dans gewekt en wordt tevens de mogelijkheid gegeven om alvast een kijkje te nemen binnen de Koninklijke Biltse Harmonie.

AMV Kids

Voor leerlingen van groep 4 en 5 (leeftijd: ± 7-8 jaar) organiseert de KBH AMV Kids! Dat is een vervolg op de eventueel gevolgde cursus SuperKids. AMV (Algemene Muzikale Vorming) is een basiscursus en biedt een gedegen voorbereiding voor het volgen van muzieklessen op een instrument. Het doel van AMV onderwijs is om de leerlingen enthousiast te maken voor muziek en hen vervolgens te stimuleren om instrumentaal muziekonderwijs te gaan volgen.

Opleidingen

Voor beginnende blaas- en slagwerkleerlingen heeft de KBH een opleidingstraject ontwikkeld om leerlingen door te laten stromen naar het Klein en Groot Harmonieorkest of de Melodie Percussiegroep.

ZPO

Een sinterklaasfeest zonder muziek is ondenkbaar,
Het Zwarte Pietenorkest van de KBH staat dan ook elk jaar voor de goedheiligman klaar.
Niet alleen in De Bilt, Eemdijk en Voordorp is het ZPO te horen bij de intocht,
Ook de Biltsche Hoek wordt samen met de Sint bezocht.
Het is pas echt een feest,
Als het Zwarte Pietenorkest is langsgeweest.